Bahia Art, forside 

ÆDELSTENENS VEJ TIL DIT SMYKKE


Bahia Art har i en årrække været beskæftiget med at bringe ædelsten og andre smykkesten fra Brasilien frem til markedet for danske smykkedesignere og guldsmede.
Råmaterialet til stenene er blevet dannet af naturen i den brasilianske undergrund gennem millioner af år. Indenfor de sidste par hundrede år er det derefter blevet bragt op til jordens overflade af garimpeiros*, når de i deres søgen har haft heldet med sig.
Det fundne råmateriale, som består af klippestykker og krystaller, sælges herefter til nogle af de mange små slibeværksteder, som findes spredt over hele Brasilien. Her tildannes og bearbejdes det i de mange forskellige modeller og slibninger, som der faktisk gøres brug af i smykkerne. Formerne kan være runde, ovale, dråber, navette**, firkantede eller en af de mange andre formater som eksisterer.
Slibningen kan være med en glat rund-poleret overflade (benævnes med cabochon). Ellers kan det være med nogle få facetterede flader eller, som i tilfældet med brillantslibet, med mange facetter.
Værdifastsættelsen af de enkelte sten er en meget kompleks proces og det kræver en omfattende og specialiseret viden og erfaring for at kunne gøre det korrekt. Generelt kan man sige, at en stens sjældenhed, dens hårdhed (efter Mohs skalaen), dens transparens og kvaliteten af sliberens arbejde er de mest afgørende faktorer. Dertil kommer faktorer som efterspørgselen på verdensmarkedet, hvilket i høj grad bliver dikteret af modeverdenen.

* den brasilianske betegnelse for guld- og ædelstens-gravere.
**(fransk = små skibe) En aflange sten med spids i begge ender. Benævnes også marquise.
Sidens indhold er sidst opdateret 04.maj.2017
 

Nyheder:


Seneste nyt fra Bahia Art aps


Messer


Bahia Art Aps deltager på Stenmessen:
København 11-12 september 2021
Aarhus 2-3 oktober 2021
Årup, Fyn 6-7 november 2021
Haderslev 5-6 marts 2022